Dilluns, 24 de Juliol de 2017

Clika… clika i Jalapa y la Rayuela

Dilluns, 24 de Juliol de 2017

Clika… clika: Els nois i noies treballadors de l’abocador de la Chureca, els camps de tabac de Jalapa i les plantacions de cafè de Jinotega expliquen les seves impressions sobre el taller d’introducció a la fotografia que van fer, impartit per Antonio Rosa, i que els va permetre captar la seva realitat, per primera vegada, a través d’una lent fotogràfica.

Amb aquesta iniciativa, els nois i noies han mostrat una gran capacitat creativa i artística, que per la realitat en què viuen no tenen oportunitat de desenvolupar, però que en aquesta ocasió s’ha convertit en un instrument molt valuós de sensibilització.

Jalapa y la Rayuela: Als camps de tabac de Jalapa ha arribat a haver-hi cinc mil nens i nenes treballadors. El documental explica l’experiència d’un dels programes per permetre la integració d’aquests nens i nenes en el sistema educatiu i allunyar-los, així, del món del treball.

Fitxa tècnica

Producció: CCOO i OIT-IPEC
Director: Antonio Rosa
Auxiliar de direcció: Marian Gabriela Pérez Guerra
Música original: José Francisco Ponce i Hermanos Pinares
Any de producció: 2006
Durada: 16 minuts
Amb la col·laboració de l’ATC, l’alcaldia de Jalapa, CNEPTI i l’Ambaixada d’Espanya a Nicaragua


Veure vídeo “Clika… clika”

Veure vídeo “Jalapa y la Rayuela”

Popularitat: unranked

Be Sociable, Share!

Català a la Franja – R. Sistac

Quan parlem de territoris de llengua catalana tenim clar que ens referim a unes entitats sociològiques i polítiques avalades per la història i la geografia; evidents i indiscutibles.

Be Sociable, Share!

Entrevista a Carme Sánchez, directora de Paraula. Centre de Serveis Lingüístics, de Palma

L’associació Paraula, amb seu a Palma (Mallorca), promou tot tipus d’iniciatives que contribueixen a fer un ús normal de la llengua catalana.

Be Sociable, Share!

Rafa Romero: exposició “Paradís”

Les iniciatives culturals públiques com a valuosa alternativa al limitat àmbit galerístic privat.

Be Sociable, Share!

Entrevista a Alba Florejachs, actriu

Actriu formada teatralment a Cuba, va marxar a l’Índia durant 6 mesos amb una companyia de Dinamarca, on va estudiar les danses tradicionals d’aquest país.

Be Sociable, Share!

NÚVOL